Ludovic Orban a făcut câteva noi precizări legate de unul dintre cele mai controversate subiecte. Acesta a vorbit despre posibilitate redeschiderii școlilor și a explicat motivele pentru care unitățile de învățământ rămân închise pentru moment.
Ludovic Orban, primul ministru, a declarat la România TV că școlile vor rămână închise, până când se va înregistra o scădere semnificativă a numărului de infectări. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, DESPRE CARANTINAREA ROMÂNIEI DUPĂ 6 DECEMBRIE: „EU ÎMI DORESC SĂ PETRECEM CRĂCIUNUL LINIȘTIȚI”)
”Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învățământul se va desfășura online. Am fost criticați și când le-am păstrat deschise și când le-am închis. Aproape toate țările care au păstrat deschise școlile, între timp le-au închis.
Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în școală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea școlilor presupune aglomerație, o serie de alte activități legate de mersul la școală, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe părinți și bunici, am decis să păstrăm școlile închise”, a explicat Ludovic Orban.
Recent, Ludovic Orban a vorbit și despre felul în care România este pregătită pentru a face față unui al treilea val al pandemiei. Acesta a declarat că lucrurile s-au îmbunătățit și se fac eforturi constante. (VEZI ȘI: LUDOVIC ORBAN, DECLARAȚII DESPRE UN AL TREILEA VAL DE PANDEMIE: ”FACEM EFORTURI CONSTANTE PENTRU A NE PREGĂTI”)
„Facem eforturi constante pentru a ne pregăti, pentru a face faţă şi mai bine. Practic, puteţi vedea că am făcut progrese, sigur, nu pot să zic că sunt la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe toate liniile şi în materie de echipamente de protecţie, de aparate de diagnosticare Real Time PCR. Acum achiziţionăm şi 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele cu vârstnici, cu persoane cu dizabilităţi, centre cu copii. Încercăm şi aici să creştem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide.
În ceea ce priveşte creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, vedeţi cu precizie că, deşi nimeni nu ar fi crezut, astăzi există în terapie intensivă aproximativ 1.180 şi ceva de pacienţi care beneficiază de tratament medical şi creştem în continuare capacitatea de tratare”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă România este pregătită pentru a face faţă unui al treilea val de pandemie.